Haal je al een tijdje geen voldoening meer uit je werk, maar twijfel je of nu wel het juiste moment is voor de volgende stap? Of ben je al een tijdje aan het solliciteren, maar lukt het je maar niet om tijdens gesprekken het beste van jezelf te laten zien? Dan kan je wel wat hulp gebruiken. De weg naar je ideale baan is er eentje van vallen en opstaan. 

Het is niet altijd makkelijk om je los te maken uit je huidige baan. Zelfs niet als je diep van binnen weet dat het meer energie van je vraagt dan dat je ervoor terugkrijgt. Ook sollicitatiegesprekken vragen de nodige voorbereiding. Gelukkig zijn er handvatten en methodes die je helpen de weg naar je ideale baan te vinden.

Methode om je ideale baan in kaart te brengen

Wat maakt dat je niet gelukkig bent met je huidige baan? En waar word je dan wel gelukkig van? Om antwoord te krijgen op die vragen, moet je weten wat je drijfveren zijn om het werk te doen wat je nu doet. Zijn die drijfveren nog hetzelfde als toen je net begon? Of is het antwoord op de Waarom-vraag nu alleen nog: ‘omdat ik de zekerheid heb van een vast contract’. 

Breng vervolgens voor jezelf in kaart hoe je ideale baan eruitziet. Wat zijn je drijfveren om te doen wat je wilt doen? En waarom denk je dat dit werk je wel gelukkig maakt? Door voor jezelf duidelijk te krijgen wat je écht wilt, neem je zelf weer de touwtjes in handen. Je krijgt weer controle over waar je met je leven naartoe gaat. Makkelijk is dat niet, maar het is wel de eerste stap op weg naar je ideale baan.

Zorg voor de juiste voorbereiding

Durf je de stap te zetten en ga je solliciteren? Dan is het belangrijk om tijdens je sollicitatiegesprekken het beste van jezelf te laten zien. Zeker nu veel sollicitatiegesprekken online via videogesprekken plaatsvinden, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Met deze checklist weet je precies hoe je dat doet en krijg je handige tips om te gebruiken voor en tijdens het gesprek. 

Maak een vliegende start

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Of heb je het gevoel dat je meer uit je carrière kan halen? Als NOBCO-gecertificeerd coach help ik je graag bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden voor jouw carrière. Samen krijgen we inzicht in de gedachten en gedragingen die je nu nog tegenhouden en gaan we op zoek naar manieren om die patronen te doorbreken. Daarnaast help ik je met een sollicitatiestrategie die bij jou past. 

Durf jij het aan om de weg naar je ideale baan te bewandelen? Boek dan nu kosteloos een SuperStartSolli Zoom-consult van 30 minuten en maak alvast een vliegende start.